Istuntojen välillä

Anteeksi niille, jotka ovat käyneet täällä pälyilemässä löytämättä mitään uutta ja itselleni, joka en ole jaksanut, pystynyt, ehtinyt ja osannut pukea sanoiksi vähään aikaan mitään. Monta kertaa on ollut päivän aikana pakottava tarve kirjoittaa illalla, mutta ilta ei ole toiminut yhteisymmärryksessä mun kanssa.

Paljon on tapahtunut viime artikkelin jälkeen, sekä hyviä, että huonoja asioita. Kirjoitin sekalaisista viikoista toukokuun lopussa, nyt kun ajattelen menneitä kuukausia, niitä sekalaisia viikkoja on ollut monta kuukautta. Huhtikuun alusta kesäkuun loppuun meni täydessä sumussa odottaen, että kohta helpottaa. Odotin väliaikaismääräyksiä koskevan istunnon tuovan vapautuksen tästä kaikesta edes hetkeksi, muttei sekään mennyt niinkuin elokuvissa.

Käsittely oli kesäkuun lopussa ja siihen valmistauduttiin monilla unettomilla öillä ja puhelimessa vietetyillä päivillä. Heitän villin veikkauksen, että jos suositukset lapsiasioihin perehtyneistä tuomareista ja asiantuntijaryhmistä olisi meidän lainsäädännössä yksiselitteisesti toiminnassa, olemassaolevilla näytöillä olisi päästy tavoitteeseen. Nyt, ilman asiantuntijoita ja lomalle lähtöä suunnittelevan, kaikkea muuta kuin asiaan perehtyneen tuomarin johdolla, päästiin puoleen matkaan tavoitteista. Kesä saatiin jokseenkin rauhoitettua ja elokuussa ihmetellään jatkoa seuraavan kerran.

Ne tavoitteet jotka saavutettiin, antavat jälleen mulle suojaa ja aikaa hengähtää, mutta lasta ne eivät suojele vieläkään.  Enkä mä voi ymmärtää meidän hyvinvointivaltion rattaiden pyörimistä edelleenkään. Tavallaan on otettu pieni askel oikeaan suuntaan, mutta liikkeelle lähdön kestoa ajatellen se on liian pieni. Sitä ajatellen, missä jamassa aikanaan maaliin tullaan, se saattaa myös olla liian pieni.

Joka tapauksessa on pakko olla onnellinen siitä, että se pienikin askel lähti oikeaan suuntaan. Edelleen on pidettävä kädet ristissä, että ilman toteutumattomia tavoitteita pystytään elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *